Zdenislav

pátek 17.8.2012- 4.den CSM

9. 9. 2012 22:35
Rubrika: Nezařazené | Štítky: zdar2012

Dnešní slovo na den: Máme se proč veselit a radovat. Lk 15,24

A dnes je opravdu den kdy se člověk má radovat a veselit se. Dnes je den kdy můžeme přijmout smíření s Bohem. Dnes během odpoledne se mi to podařilo v kostele sv. Prokopa ve zpovědnici, a mám se opravdu proč veselit a radovat se z odpuštění :-)

Pěkně od začátku snídaně jako vždy probíhá na místech ubytování, v našem případě je to opět BiGy. Vyrážíme na ranní modlitbu(adoraci)do kostela sv. Prokopa. Eucharistickou adoraci vede otec Tomáš Hoffman, ředitel DCM HK. Adoraci hudebně doprovazí Vesmírná Kapela (VeKa).

Po skončení adorace naplnění radostí vybíráme dopolední přednášky, každý dle libosti. Já společně s Jirkou a Pavlem razíme na přednášku MUDr. Ježíš z Nazareta, lékař duší,přednáší otec René Strouhal z Moutnic.aneb O prožívání svátosti smíření. Tuto svátost mnozí prožívají jako nutné zlo, jiní jako obdarování.

Nebojme se a shoďme ten "balvan" hříchů,nebojme se této svátosti. Jde o smíření s Bohem, který odpouští všechny hříchy, poté se můžeme radovat a veselit.

Toto jsem si uvědomil před cestou z přednášky a rozhodl se jít ke svátosti smíření, avšak nyní mě čeká cesta na oběd :-) Je asi 2 km dlouhá, přednáška se konala na druhém konci Žďáru :-) K obědu je zeleninové rizoto, no je pátek a ten je postním dnem, takže žádný řízky se očekávat nedají :-/ :D ale fronty jsme se dočkali očemž svědčí i tato fotografie :-)

 

 

Odpolední program začínáme výpravou ke Konventskému rybníku, na ty lodičky. No na to RIO musíme přeciž natrénovat, plavba před oceán bude makačka, tak někde trénovat začít musíme:-) A tak sme si řekli, že když už tam budem v to Riu tak kromně setkání mládeže které se koná příští rok bychom se po setkání mohli v Riu krapet zdržet. Ono 2014 je zde Mistrovství světa ve fotbale a po jeho skončení můžeme dotrénovat na loďkách,zařadit vyšší level a "přesedlat" na 4kajak a zúčastnit se Letních olympijský her, které se konají v Riu v roce 2016 :D

Ale konec snění a zpátky do reality :-).Jízdu na loďkách jsme si patřičně užily  :-)

Následuje osobní zpověď a cesta k rychlobruslařskému oválu (hlavní podium) na večeři a večerní program, který vrcholí mší svatou o smíření, hlavní celebrantem je kardinál Dominik Duka.

Zobrazeno 750×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková